Un primar local a declarat, duminică seara, că mercenarii ruşi din cadrul companiei Wagner Group, care îl susţineau pe Khalifa Haftar, au părăsit ţara, relatează Anadolu.

Salem Ayamwan, un primar din Bani Walid, a declarat pentru un post de televiziune local că trei aeronave în care se aflau trupe Wagner au părăsit zona, informează Monitorul Apărării.

Sâmbătă, Ministrul de Afaceri Externe al Libiei a declarat că a fost găsit, în sudul capitalei Tripoli, corpul neînsuflţit al unui mercenar străin.  Într-o declaraţie de presă, ministrul a adăugat că armata Libiei a găsit corpul mercenarului în regiunea Salahaddin. Unităţile de securitate şi autorităţile judiciale vor începe o investigaţie pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta.

Tot sâmbătă, armata Libiei a luat controlul asupra a două baze militare nu de mult controlate de forţele lui Haftar, situate în sudul capitalei Tripoli, mai relatează Anadolu. Potrivit unei declaraţii de presă, armata a luat controlul asupra bazelor Hamza şi Yarmuk. Militarii continuă să elibereze zona de mine şi de dispozitive explozibile improvizate (IED).

Trupele lui  Haftar, atac asupra aeroeroportului Mitiga

mai mult la    /deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here