Mai multe rachete au atcat luni singurul aeroport funcţional din capitala libiană Tripoli, Mitiga, care a rămas închis traficului aerian, provocând haos şi teamă în rândul pasagerilor, au declarat mai mulţi martori pentru Reuters, potrivit Mediafax.

Autorităţile au anunţat luni închiderea spaţiului aerian al aeroportului în două râuduri după ce a fost atcat de mai multe rachete. Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare momentan.

După distrugerea Aeroportului Internaţional din Tripoli, în 2014, într-un război civil între grupurile armate care s-au angajat într-o luptă pentru putere, Mitiga a rămas singurul aeroport din zonă care efectuează zboruri interne şi internaţionale.

Aeroportul a fost vizat de rachete în diferite ocazii în ultimii ani, după ce în Libia s-a instalat haosul în urma căderii liderului Muammar Gaddafi în 2011.

La câteva minute după ce traficul aerian a fost reluat pasagerii care se pregăteau să urce la bordul unui avion cu destinaţia Tunisia a trebuit să fie duşi înapoi la terminal întrucât trei rachete au fost văzute căzând în apropiere, a declarat un martor pentru agenţia Reuters.

mai mult la :  radiochisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.