Contractorii ruși privați continuă să-și consolideze prezența cu avioane de vânătoare în Libia, ridicând îngrijorarea cu privire la impactul securității pe termen lung și pe termen scurt cu privire la abilitățile și profesionalismul piloților de a opera aeronavele, informează Air Force Magazine.

Comandamentul Africii al SUA (AFRICOM) a lansat joi (18.06.2020) noi imagini cu cel puțin 14 avione MiG-23, MiG-29-uri și Su-24 pe care Rusia le-a revopsit și desfășurat la baza aeriană Al Jufra din Libia în luna mai. Se presupune că aeronavele sunt deținute de Grupul Wagner în sprijinul ofensivei comandantului Armatei Naționale Libiene (LNA), Khalifa Haftar, împotriva Guvernului de Acord Național (GNA), recunoscut internațional. În plus față de aeronavele desfășurate, baza aeriană are acum și un sistem radar pentru avertizare timpurie mobilă Spoon Rest, potrivit AFRICOM, care spune că desfășurarea încalcă un embargo asupra armelor impus de Națiunile Unite.

Generalul Jeffrey Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa – Forțele Aeriene Africa (USAFE-AFAFRICA), a declarat joi că SUA apreciază că în acest moment aeronavele execută zboruri de pregătire. Cu toate că au existat unele atacuri raportate în apropierea orașului Sirte, SUA nu au reușit să confirme acest lucru în mod concret.

Se pare că Grupul Wagner a contractat piloți pensionari și alți piloți care au o anumită experiență în operarea de astfel de aeronave, dar nu sunt în prezent pe deplin instruiți să le piloteze.

mai mult la /geodef.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here